TRANSPORT-LOGISTIKA XIZMATLARIDA RAQAMLI AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20569764 - Xolmo‘minova , Diyora; Toshboyev , Arslonbek (Scientific practical conference, 2026)
Quyidagi maqolada transport-logistika xizmatlarining iqtisodiy samaradorligini oshirishda raqamli texnologiyalarning o‘rni yoritib o‘tilgan. Shuningdek, logistika tizimida GPS monitoring, elektron hujjat aylanishi, ERP va TMS tizimlari, sun’iy intellekt hamda raqamli platformalardan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan. Maqolada O‘zbekiston va xalqaro tajriba asosida logistika sohasini raqamlashtirishning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri ochib berilgan.