PARKINSON KASALLIGIDA APOPTOZ JARAYONINING RIVOJLANISHIDA INTERLEYKINLARNING O‘RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20488716 - Egamqulova , Madina; Xolmamatova , Nurxayot; To‘xtasinov , Abdulaziz; Anvarov , Bobur (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tadqiqotda retinol yuborish orqali kalamushlarda Parkinson kasalligining eksperimental modelini kuzatish, hayvonlardagi kognitiv oʻzgarishlarni testlar yordam hamda interleykinlar miqdori va bosh miya lipidlar tarkibini oʻrganish masalalari yoritilgan. O'rnatilgan immunitet Parkinson kasalliklari patogenezida kasallik va biokimyoviy koʻrsatkichlarning oʻrni hamda neyrodegeneratsiya jarayonlarida lipidlar bilan bogʻliq muammolarini davolashga xizmat qiladi.