TALABALARNING AMALIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA DASTURIY TA’MINOTLARNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20432735 - Sulaymanov , Zulqaynar (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda kasbiy ta’limda talabalarning amaliy faoliyatini rivojlantirishda dasturiy ta’minotlarning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli vositalar, elektron platformalar, virtual laboratoriyalar, simulyatsion dasturlar hamda kompyuterli matematik tizimlardan foydalanish talabalarning amaliy ko‘nikmalari, mustaqil ishlashi, tahliliy fikrlashi va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Tadqiqotda dasturiy ta’minotlarning ta’limdagi o‘rni, ularning didaktik imkoniyatlari, amaliy faoliyatga ta’siri hamda tajriba-sinov natijalari yoritilgan. Shuningdek, amaliy faoliyatni rivojlantirish mezonlari ishlab chiqilib, dasturiy vositalardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan.