ADAPTIV TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TALABALARNING ALGORITMIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20391643 - Kayumova , Nazokat; Ibaydullayev , Maqsud (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda adaptiv ta’lim texnologiyalari asosida talabalarning algoritmik tafakkurini rivojlantirish metodikasi yoritilgan. Unda algoritmik tafakkurni shakllantirishda individual o‘quv trayektoriyasi, diagnostik baholash, adaptiv topshiriqlar, learning analytics, sun’iy intellekt vositalari va teskari aloqa mexanizmlarining o‘rni asoslab beriladi. Shuningdek, adaptiv ta’lim muhiti orqali talabalarning masalani tahlil qilish, dekompozitsiya qilish, algoritmik ketma-ketlik tuzish, dasturiy yechim ishlab chiqish va natijani baholash ko‘nikmalarini bosqichma-bosqich rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.