MULTIMODAL LEARNING ANALYTICS ASOSIDA TALABALARNING WEB-LOYIHALASH KOMPETENTLIGINI DIAGNOSTIKA QILISH VA BAHOLASH MODELI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20391576 - Kayumov , Oybek; Temirxonova , Fotimaxon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda adaptiv raqamli ta’lim platformalarida talabalarning web-loyihalash kompetentligini diagnostika qilish va baholashda Multimodal Learning Analytics yondashuvidan foydalanishning ilmiy-metodik imkoniyatlari yoritiladi. Web-loyihalash kompetentligi talabaning web-texnologiyalar bo‘yicha nazariy bilimlari, amaliy kod yozish ko‘nikmalari, UX/UI dizayn tamoyillarini qo‘llash qobiliyati, kreativ loyiha ishlab chiqish malakasi, jamoaviy hamkorlik va refleksiv tahlil ko‘nikmalarini o‘zida birlashtiruvchi murakkab integrativ kompetentlik sifatida qaraladi. Shuning uchun uni baholashda faqat yakuniy mahsulotga emas, balki talabaning o‘quv jarayonidagi real faoliyati, platformadagi xatti-harakatlari, kod yozish jarayoni, xatolarni tuzatish dinamikasi, muloqot va o‘z-o‘zini baholash ko‘rsatkichlariga ham tayanish zarur. Tezisda Multimodal Learning Analytics asosida web-loyihalash kompetentligini baholashning komponentli, indikatorli va darajali modeli taklif etiladi.