TA’LIM TRANSFORMATSIYASI TUSHUNCHASI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20391295 - Xanberdiyeva , Mumtoza (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim transformatsiyasi tushunchasining mazmun-mohiyati, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, innovatsion pedagogik yondashuvlar hamda global ta’lim tendensiyalarining ta’lim jarayoniga ta’siri yoritib beriladi. Maqolada ta’limni modernizatsiya qilish, o‘quvchilarning kompetensiyalarini rivojlantirish hamda ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan zamonaviy strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, gamifikatsiya (o’yin elementlarini qo’shish), interaktiv metodlar va raqamli platformalardan foydalanishning samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonini takomillashtirish va uni zamon talablariga moslashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.