ELEKTRON TA’LIM MUHITIDA INTELLEKTUAL KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHGA QARATILGAN TASHKILIY-PEDAGOGIK SHART-SHAROITLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20383523 - Xolmatov , Javlon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada elektron ta’lim muhitida intellektual kompetentlikni rivojlantirishga qaratilgan tashkiliy-pedagogik shart-sharoitlar ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida elektron ta’lim muhitining didaktik loyihalanishi, o‘qituvchining raqamli-metodik kompetentligi, talabaning mustaqil ta’lim faoliyatiga tayyorligi, modullashtirilgan kontent, monitoring va feedback tizimi hamda hamkorlikka asoslangan pedagogik faoliyatning metodik ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, metodik tizim samaradorligini baholashning kognitiv, analitik, kreativ va refleksiv yo‘nalishlari hamda ularning indikatorlari yoritilgan.