RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TEXNALOGIYA FANINI O‘QITISHNING SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20382989 - Hamdamov , Foziljon; Qo‘ziyeva , Omina (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada texnologik fanni o‘qitishda innovatsion pedagogik va raqamli texnologiyalardan foydalanishning o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Texnologik ta’limning rivojlanish bosqichlari, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni hamda raqamli texnologiyalarning asosiy yo‘nalishlari yoritib berilgan. Shuningdek, innovatsion pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etiladigan darslar, virtual vositalar, elektron platformalar, multimedia resurslari va masofaviy ta’lim texnologiyalarining qo‘llanilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada raqamli texnologiyalarning ta’lim jarayonini individuallashtirish, samaradorligini oshirish va o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi afzalliklari asoslab berilgan.