INTELLEKTUAL KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIKPSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Xolmatov, Javlon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada elektron ta’lim muhitida talabalarning intellektual kompetentliginirivojlantirishning pedagogik-psixologik mexanizmlari tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli ta’lim vositalariasosida talabalarning kognitiv faolligi, analitik tafakkuri, kreativ yondashuvi hamda refleksiv faoliyatinirivojlantirishning metodik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, elektron ta’lim muhiti orqali intellektualkompetentlikni shakllantirishda motivatsiya, mustaqil ta’lim, interaktiv hamkorlik va raqamli pedagogiktexnologiyalarning o‘rni asoslab berilgan.