SHE’RIYATDA SEMANTIK KENGAYISH VA POETIK YUKLAMA - Ibragimov , Xayrulla (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada she’riy nutqda semantik kengayish va poetik yuklama hodisalari lingvopoetik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Semantik kengayishning metaforik, metonimik, assotsiativ, pragmatik va kognitiv turlari ilmiy jihatdan izohlanib, ularning she’riy matndagi funksional xususiyatlari misollar asosida ochib berilgan.