BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING AFZALLIKLARI VA METODOLOGIK ASOSLARI - Mansurov , Tolibjon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda informatika o‘qituvchisini tayyorlash jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning afzalliklari tahlil qilingan. Kompetensiyaviy yondashuv informatika fanini o‘qitishda nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy ko‘nikma va malakalarni shakllantirishga, shuningdek, o‘qituvchi va o‘quvchilarni zamonaviy ta’lim talablari hamda raqamli jamiyat ehtiyojlariga mos tayyorlashga xizmat qiladi. Unda pedagogik, metodik, amaliy, kasbiy rivojlanish va ta’lim sifatiga ta’sir jihatlari alohida yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kompetensiyaviy yondashuv informatika o‘qituvchisi tayyorgarligini xalqaro standartlarga moslashtirish, raqobatbardosh mutaxassislarni yetishtirish va ta’lim samaradorligini oshirishda muhim o‘rin tutishi asoslab berilgan.