MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA PR TUSHUNCHASI VA UNING PEDAGOGIK MOHIYATI - Ramanova , Gulnoza (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda maktabgacha ta’lim tizimida PR tushunchasining mazmuni, uning ijtimoiy-kommunikativ tabiatı hamda pedagogik mohiyati tahlil qilinadi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlari faoliyatida jamoatchilik bilan aloqalarni samarali yo‘lga qo‘yish nafaqat muassasa imijini shakllantirish, balki ota-onalar, pedagoglar, boshqaruv subyektlari va mahalla bilan o‘zaro ishonchli hamkorlikni rivojlantirishning muhim omili ekanligi asoslab beriladi. Shuningdek, PR faoliyatining ochiqlik, tizimlilik, maqsadlilik, interaktivlik va ishonchlilik tamoyillari maktabgacha ta’lim muhitida bolaga yo‘naltirilgan yondashuvni mustahkamlashi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim tizimida PRni faqat tashkiliy vosita sifatida emas, balki pedagogik jarayonning ajralmas tarkibiy qismi sifatida tushunish zarurligini tasdiqlaydi.