PRAGMATONIMLARNING REKLAMA DISKURSIDAGI MANIPULYATIV XUSUSIYATLARI - Xudoyberdiyeva , Munavvarxon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy reklama diskursida pragmatonimlarning lingvopragmatik xususiyatlari va ularning manipulyativ imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, kofe mahsulotlari bilan bog‘liq motivatsion matnlar misolida iste’molchi ongiga yashirin ta’sir ko‘rsatish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda reklama tilining emotsional, semantik va aksiologik qatlamlari, shuningdek, imperativ konstruktsiyalar, presuppozitsiya va ijtimoiy stereotiplarga asoslangan ta’sir usullari ko‘rib chiqiladi. Pragmatonimlarning iste’molchi xulq-atvorini shakllantirishdagi o‘rni ham nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi.