INGLIZ TILINI OLIY TA’LIMDA O‘QITISH JARAYONIDA GENERATIV SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASHNING XORIJIY TAJRIBASI VA UNI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Nigmatova , Nozimaxon (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ingliz tilini o‘qitish jarayoniga generativ sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etish bo‘yicha xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iy intellektga asoslangan raqamli platformalar va generativ modellar yordamida til ko‘nikmalarini rivojlantirish, individual ta’lim trayektoriyalarini shakllantirish hamda o‘qitish samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyalarni rivojlantirish istiqbollari, pedagogik shart-sharoitlari va metodik jihatlari ilmiy asosda ochib beriladi.