SH.SEYTOVNING “QASHQIN” QISSASIDA BADIIY OBRAZ YARATISH MAHORATI - Jawılbaeva , Nurzada (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada Sh.Seytovning “Qashqin” qissasida badiiy obraz yaratish mahorati tahlil qilinadi. Asarda yozuvchi tomonidan inson ruhiyatining murakkab qatlamlari, qahramonlarning ichki kechinmalari hamda ijtimoiy-tarixiy muhit ta’siri chuqur yoritilgani ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi. Xususan, bosh qahramon Nesibeli obrazi orqali qo‘rquv, iztirob, umid va yashash uchun kurash kabi psixologik holatlar tahlil etiladi. Tadqiqot davomida muallifning obraz yaratishda psixologik tasvir, ichki monolog, portret, detal hamda peyzaj tasviridan samarali foydalangani aniqlanadi. Shuningdek, asarda ayol obrazi va uning ijtimoiy muhitdagi o‘rni alohida badiiy-estetik ahamiyat kasb etishi yoritiladi.