BIOLOGIYA O‘QITISHDA KREATIV PEDAGOGIKANING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Karimova , N.A.; Raxmatova , Z.Z. (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada biologiya fanini o‘qitishda kreativ pedagogikaning zamonaviy yondashuvlari, innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish hamda o‘quvchilarning ijodiy va tanqidiy fikrlashini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, biologiya darslarida interfaol metodlar, loyihaviy ta’lim, muammoli vaziyatlar yaratish va foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Kreativ pedagogika asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tadqiqotchilik ko‘nikmalari, biologik jarayonlarni chuqur anglash va amaliy bilimlarni rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Maqolada biologiya fanini o‘qitishda kreativ yondashuvlarning afzalliklari, ularni amaliyotga joriy etish yo‘llari hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati bayon etilgan.