ZOMIN TURIZM SALOHIYATIDAN SAMARALI FOYDALANISH VA INVESTITSION JOZIBADORLIKNI OSHIRISH - Kamolov , Dostonbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada Zomin tumanining turizm salohiyati, undan samarali foydalanish mexanizmlari hamda hududning investitsion jozibadorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi hududiy iqtisodiy rivojlanishda turizm sektorining muhim rol o‘ynashi bilan izohlanadi. Tadqiqotda tizimli tahlil, iqtisodiy-statistik va taqqosiy metodlardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, Zomin hududi yuqori turistik salohiyatga ega bo‘lib, infratuzilmani rivojlantirish, marketing strategiyalarini kuchaytirish va investitsiyalarni jalb etish orqali uning iqtisodiy samaradorligini oshirish mumkin.