ZOMIN TUMANIDAGI TURISTIK OBYEKTLAR RENTABELLIGINI BAHOLASH VA IQTISODIY SAMARADORLIK OMILLARI - Ko'chimov , Abdujamil; Saloxitdinov , Sherzod; Po‘latova , Ro‘zagul (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada Zomin tumanidagi turistik obyektlar rentabelligini baholash va ularning iqtisodiy samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi hududiy turizmni rivojlantirish orqali iqtisodiy o‘sishni ta’minlash zaruratidan kelib chiqadi. Tadqiqotda statistik tahlil, taqqosiy yondashuv va ekonometrik baholash usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, turistik obyektlarning rentabelligi infratuzilma darajasi, xizmat sifati, marketing strategiyalari va mavsumiylik omillariga bevosita bog‘liq. Muallif tomonidan rentabellikni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.