RAQAMLI VALYUTALAR AYLANISHI SHAROITIDA TIJORAT BANKLARI VALYUTA LIKVIDLIGINI SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA BOSHQARISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Norbayeva , Mukhlisa (Scientific practical conference, 2026)
Global moliyaviy tizimning raqamli transformatsiyasi sharoitida tijorat banklarining valyuta likvidligini boshqarish mexanizmlarini tubdan qayta ko‘rib chiqish zaruriyati yuzaga keldi. Ushbu maqolada Markaziy banklarning raqamli valyutalari va kripto-aktivlar oqimi sharoitida likvidlikni boshqarishning sun’iy intellekt modellari tadqiq etilgan. Tadqiqotlar asosida raqamli valyutalar aylanishi sharoitida tijorat banklarida valyuta likvidligini ta’minlashda bevosita sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etishga doir tavsiyalar berilgan.