ANDIZ (INULA) O‘SIMLIGIDAN KOMPLEKS BIOFAOL OZUQA QO‘SHIMCHASI YARATISH TEXNOLOGIYASI - Axmedova, S.B.; Mustafakulov, M.A. (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada ilmiy adabiyotlar va zamonaviy eksperimental tadqiqotlar asosida andiz (Inula) turkumiga mansub o’simliklarning biologik va farmakologik xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Jumladan, Inula turkumiga mansub o’simliklarning kimyoviy tarkibi alohida e’tibor markazida bo‘lib, undagi asosiy biologik faol komponentlar-seskviterpen laktonlar, flavonoidlar, polisaxarid inulin va efir moylarining strukturasi hamda farmakologik potensiali ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.