FAZOVIY-VAQTNING BIR JINSLI ANIZOTROP MODELLARINI DIFFERENSIAL-GEOMETRIK NUQTAI NAZARI. - Sharipov , Xurshid; Sulaymonova , Gulnora (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada umumiy nisbiylik nazariyasidagi fazoviy-vaqtning bir jinsli, ammo anizotrop modellari differensial geometriya tilida tahlil qilinadi. Bianchi klassifikatsiyasi asosida izometriya guruhlari, Killing vektor maydonlari, invariant 1-formalar va metrikaga qoʻyilgan geometrik shartlar muhokama qilinadi. Asosiy e’tibor anizotropiyaning geometrik manbalari, egri chiziqlik tenzori va uning invariantlariga qaratilgan.