BIOCHARNING MIKROORGANIZMLAR FAOLIYATIGA TA’SIRI VA AMALIY AHAMIYATI - Murodova , Sayyora; Umarova , Muhayyo (Scientific practical conference, 2026)
Biochar tuproqning fizik-kimyoviy xossalarini yaxshilab, pH, namlik va oziqa moddalar almashinuvini oshiradi. Uning g‘ovak tuzilishi mikroorganizmlar uchun qulay muhit yaratib, mikrob biomassasi va fermentativ faollikni kuchaytiradi. Shuningdek, u ekologik barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.