MUHANDISLIK TA’LIMIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA SANOAT INTEGRATSIYASI - Parmonov, Abdutolib (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada muhandislik ta’limidagi tizimli muammolar - talaba va o‘qituvchio‘rtasidagi kommunikatsiya uzilishlari, motivatsiya va baholashdagi tafovutlar, texnologiyadanfoydalanishdagi nomuvofiqliklar, shuningdek, ishlab chiqarish bilan integratsiyaning sustligi chuqur tahlilqilinadi. Tadqiqotda mavjud muammolar sababli talabalarda amaliy kompetensiyalar yetishmasligi,o‘qituvchilarda esa ta’lim samaradorligiga bo‘lgan ishonch pasayishi kabi salbiy oqibatlar yuzagakelayotgani ko‘rsatib berilgan. Muallif ushbu muammolarga yechim sifatida sanoat bilanintegratsiyalashgan, raqamli va interaktiv metodlarga asoslangan ta’lim modelini taklif etadi. Shuningdek,talaba, o‘qituvchi va ishlab chiqarish bo‘g‘ini o‘rtasidagi uzviy aloqani mustahkamlash bo‘yicha takliflarberiladi.