POLISEMANTIK BIRLIKLARDA NEYTRALITET HODISASI - Nabiyev, Alisher (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslikda muhim o‘rin tutuvchi polisemiya va neytralitet hodisalari o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilinadi. Xususan, ko‘p ma’noli birliklarning kontekstual qo‘llanish jarayonida qanday qilib ikki yoki undan ortiq ma’no qatlamlarini yuzaga keltirishi hamda bu jarayonning neytralitet bilan aloqasi yoritiladi. Shuningdek, kauzativ va inxoativ fe’llar orqali ma’no differensiallashuvi, semantik bog‘liqlik va grammatik shakllarning o‘zaro ta’siri misollar asosida ochib beriladi. Maqolada badiiy nutqdagi obrazlilik, pragmatik omillar va kommunikativ strategiyalar asosida neytralitetning faollashuvi ham ko‘rib chiqiladi.