MAHSULOT SIFATI VA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIKNI EKONOMETRIK TAHLILI - Baytanov, O‘ (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tadqiqotda raqamli iqtisodiyot sharoitida oziq-ovqat sanoati korxonalarida mahsulot sifati va ishlab chiqarish samaradorligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ekonometrik usullar yordamida tahlil qilinadi. Regressiya modeli asosida mahsulot sifati darajasi va brak ko‘rsatkichlarining mehnat unumdorligiga ta’siri baholandi. Hisob-kitob natijalari sifat oshishi samaradorlikni sezilarli oshirishini, brak esa kuchli salbiy ta’sirga ega ekanligini ko‘rsatdi. Raqamli texnologiyalar ushbu bog‘liqlikni kuchaytiruvchi omil sifatida talqin qilindi.