KASB-HUNARGA O‘QITISH XIZMATLARINI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Toshpo‘latov , Sherzod (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kasb-hunarga o‘qitish xizmatlarini moliyalashtirish mexanizmlarini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida inson kapitalining ahamiyati ortib borayotgan bir paytda kasbiy ta’lim tizimini samarali moliyalashtirish muhim strategik vazifaga aylanmoqda. Tadqiqotda kasbiy ta’lim xizmatlarini moliyalashtirishning asosiy manbalari, jumladan davlat byudjeti, davlat-xususiy sheriklik (PPP), grantlar va subsidiyalar hamda raqamli moliyalashtirish instrumentlari o‘rganildi. Shuningdek, maqolada kasbiy ta’lim xizmatlarini moliyalashtirish tizimini takomillashtirish orqali iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, bandlik darajasini oshirish va mehnat bozori talablariga mos malakali kadrlar tayyorlash imkoniyatlari asoslab berilgan.