RUS TILINI BILISHNING IQTISODIY IMKONIYATLARNI KENGAYTIRISHDAGI O‘RNI - Ernazarova , M. N; Egamberganov. , Y. A (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada rus tilini bilishning iqtisodiy imkoniyatlarni kengaytirishdagi o‘rni kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda rus tilining mehnat bozori, xalqaro savdo, biznes aloqalari hamda mehnat migratsiyasi jarayonlaridagi ahamiyati aniq misollar orqali yoritiladi. Shuningdek, rus tilini egallash orqali shaxs va korxonalar uchun yangi iqtisodiy imkoniyatlar – yuqori daromadli ish o‘rinlari, kengroq bozorlar va samarali hamkorlik aloqalari paydo bo‘lishi asoslab beriladi. Maqolada til bilimining iqtisodiy resurs sifatidagi o‘rni alohida ta’kidlanadi.