RUS TILINI BILISHNING BIZNES MUZOKARALARI SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Ernazarova , M. N; Azimov , B. Sh (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada rus tilini bilishning biznes muzokaralaridagi samaradorlikka ta’siri ilmiy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida xalqaro va mintaqaviy iqtisodiy aloqalar kengayib borayotgan bir paytda til omili muhim strategik vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Xususan, O‘zbekistonning MDH davlatlari bilan savdo-iqtisodiy hamkorligi doirasida rus tilining roli yuqori bo‘lib, bu tilni bilish muzokaralarda aniqlik, tezkorlik va ishonchni ta’minlaydi. Tadqiqot davomida til kompetensiyasining biznes psixologiyasi, muzokara strategiyalari va iqtisodiy natijalarga ta’siri ochib berildi. Shuningdek, rus tilini bilish orqali kelishuvlarga erishish darajasi, noto‘g‘ri tushunish xavfining kamayishi va samarali kommunikatsiya imkoniyatlari kengayishi asoslab berildi.