O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA RUS TILINING O‘RNI VA IQTISODIY SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Ernazarova , M. N; Valiboyev , Ruslan (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida rus tilining o‘rni va uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri yoritilgan. Rus tili tashqi savdo, investitsiya, bank-moliya tizimi, logistika, turizm, IT sohasi va mehnat migratsiyasida muhim ahamiyatga ega. Ayniqsa, O‘zbekistonning Rossiya va boshqa MDH davlatlari bilan iqtisodiy aloqalarida rus tilini bilish katta qulaylik yaratadi. Maqolada rus tilini bilish ish topish imkoniyatlarini kengaytirishi, yuqori maoshli kasblarga ega bo‘lishga yordam berishi hamda xalqaro kompaniyalar bilan ishlashda muhim vosita ekanligi ko‘rsatib o‘tilgan. Shu bilan birga, rus tilining iqtisodiyotdagi ijobiy jihatlari bilan bir qatorda ayrim salbiy tomonlari ham tahlil qilingan.