O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA RUS TILINING O‘RNI VA IQTISODIY SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Ernazarova , M. N; Ismatov, J. I (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida rus tilining o‘rni hamda uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida rus tilining tashqi savdo aloqalari, investitsiya jarayonlari, mehnat bozori va xizmat ko‘rsatish sohasidagi funksional ahamiyati aniq faktlar asosida yoritiladi. Shuningdek, rus tilini bilish orqali iqtisodiy subyektlar o‘rtasida kommunikatsiya samaradorligi oshishi, tranzaksiya xarajatlari kamayishi va iqtisodiy jarayonlarning tezlashishi ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada rus tilining nafaqat aloqa vositasi, balki iqtisodiy rivojlanishga bevosita ta’sir ko‘rsatuvchi muhim omil ekanligi xulosalanadi.