PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKA FAOLIYATINING NAZARIY ASOSLARI VA ZAMONAVIY TALABLARI - Turapov , Abduvait; Mahmudova, S. Z. (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada psixologik diagnostika faoliyatining nazariy asoslari, metodologik tamoyillari va zamonaviy talablari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Psixologik diagnostika amaliy psixologiya tizimining muhim yo‘nalishi sifatida shaxsning psixik holati, individual xususiyatlari va rivojlanish darajasini aniqlashga qaratilgan jarayon sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida psixodiagnostikaning tarixiy rivojlanish bosqichlari, asosiy metodlari, ilmiy prinsiplar hamda etik me’yorlari yoritildi. Shuningdek, zamonaviy raqamli texnologiyalar, standartlashtirilgan testlar va professional kompetensiyalar psixologik diagnostika faoliyatiga qo‘yilayotgan yangi talablar sifatida tahlil qilindi. Maqola psixologik xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishda diagnostika jarayonining strategik ahamiyatini asoslaydi.