XUSUSIY TA’LIM TALABALARIDA KASBIY QIZIQISHLARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Odilbekov , Mansurbek; Yusupova , Gulbaxor (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada xususiy ta’lim muassasalari talabalarida kasbiy qiziqishlarning shakllanishi va rivojlanishining psixologik xususiyatlari nazariy hamda empirik jihatdan tahlil etilgan. Kasbiy qiziqish shaxsning kasb tanlashga bo‘lgan ongli munosabati, kasbiy motivatsiyasi va kelajak kasbiy faoliyatiga tayyorgarligini belgilovchi muhim psixologik omil sifatida yoritilgan. Tadqiqot davomida xususiy ta’lim talabalarining kasbiy qiziqish darajasi hamda kasbiy motivatsion yo‘nalganligi o‘rganildi. Olingan natijalar xususiy ta’lim muhitida ta’limning moslashuvchanligi, amaliy yo‘naltirilganligi va individual yondashuv kasbiy qiziqishlarning rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini aniqladi.