O‘ZBEKISTONDA RAQAMLI IQTISODIYOT RIVOJINING IMKONIYATI VA MUAMMOLARI - Mamirov , Zamir; Islomov, Javohir (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida raqamli iqtisodiyotning shakllanish jarayoni, uning iqtisodiy tizimga ta’siri hamda mavjud imkoniyat va muammolar ilmiy tahlil etilgan. Maqolada “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar, ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri va raqamli transformatsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy natijalari o‘rganiladi. Shuningdek, raqamli infratuzilma, raqamli savodxonlik, axborot xavfsizligi, elektron hukumat tizimi hamda innovatsion texnologiyalarni joriy etish holati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida mamlakatda raqamli iqtisodiyotni yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.