O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA RAQAMLI IQTISODIYOT VA YASHIL ENERGETIKANI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Bobobekov , Raximberdi (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida raqamli iqtisodiyotning shakllanishi hamda yashil energetika sohasining rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Mamlakatda iqtisodiyotning raqamli transformatsiyasi, xususan, raqamli texnologiyalar, axborot tizimlari va sun’iy intellektning iqtisodiy jarayonlarga joriy etilishi orqali samaradorlikning oshishi hamda boshqaruv jarayonlarining optimallashuvi ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, qayta tiklanuvchi energiya manbalari quyosh, shamol va energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish hamda ekologik barqarorlikni ta’minlash bo‘yicha davlat siyosati yoritiladi. Tadqiqot natijalari raqamli iqtisodiyot va yashil energetika integratsiyasining O‘zbekistonning kelajakdagi barqaror rivojlanishida muhim omil ekanligini ko‘rsatadi hamda ushbu yo‘nalishlarning innovatsion rivojlanish strategiyasini taklif etadi.