O‘ZBEKISTONDA YASHIL INVESTITSIYALARNING RIVOJLANISHI VA ISTIQBOLLARI - Usmonova , Vasila; Zoirov , Azizbek (Scientific practical conference, 2025)
Bugungi globallashuv jarayonida barqaror rivojlanish g‘oyasi insoniyat taraqqiyotining markaziy yo‘nalishiga aylanmoqda. Jahon miqyosida iqlim o‘zgarishi, resurslar tanqisligi va ekologik muammolar tobora keskinlashib borayotgani iqtisodiy siyosatni qayta ko‘rib chiqishni talab qilmoqda. Shu sharoitda “yashil iqtisodiyot” konsepsiyasi — ekologik muvozanatni saqlagan holda iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga qaratilgan yangi model sifatida shakllanmoqda.