O‘ZBEKISTONDA BALIQCHILIKNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY ISTIQBOLLARI - Bo‘ltakov , Sardor (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda baliqchilik tarmog‘ini rivojlantirishning iqtisodiy istiqbollari, sohada amalga oshirilayotgan islohotlar va innovatsion yondashuvlar tahlil qilingan. Baliqchilikni rivojlantirish orqali oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, eksport salohiyatini oshirish, bandlikni kengaytirish va iqtisodiy samaradorlikni kuchaytirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, tarmoqni modernizatsiya qilish, investitsiyalarni jalb etish va raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish istiqbollari asoslab berilgan.