JIZZAX VILOYATI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA DAVLAT BUDJET MABLAG‘LARINING MAQSADLI SARFLANISHI: EMPIRIK TAHLIL VA 2030 YILGACHA PROGNOZ - Xaydarov , Baxrom (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada Jizzax viloyati oliy ta’lim muassasalarida 2018–2024 yillarda davlat budjet mablag‘larining maqsadli sarflanishi empirik tahlil qilinib, moliyaviy resurslardan foydalanish samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar aniqlangan. Regressiya va ARIMA modellari yordamida 2030 yilgacha prognoz berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, moliyaviy sarflarning o‘sishi birinchi navbatda talabalar soniga bog‘liq bo‘lib, 2030 yilgacha o‘sish sur’ati 22,7–23,1% atrofida barqarorlashishi kutilmoqda.