INFORMATIKA FANINI MAKTABLARDA O‘QITISHDA O‘ZBEKISTON VA JANUBIY KOREYA DAVLATLARIDAGI FARQLARVA O‘XSHASHLIKLAR - Sherqulova , Dinara; Xoljigitov , Dilmurod (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston va Koreya Respublikasida informatika fanini maktablarda o‘qitish tizimi o‘rganilgan. Ikkala mamlakatda ham informatika fani o‘quvchilarda algoritmik fikrlash, dasturlash asoslari va axborot madaniyatini shakllantirishga qaratilgan. O‘xshash jihatlar sifatida fan mazmunining raqamli ko‘nikmalarni rivojlantirishga yo‘naltirilganligi, amaliy mashg‘ulotlarga e’tibor qaratilishi keltirilgan. Farqli jihatlar esa o‘qitish bosqichlari, texnik ta’minot darajasi hamda o‘qituvchilar malakasida namoyon bo‘ladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Koreya tajribasini O‘zbekiston ta’lim tizimiga moslashtirish informatika fanining sifatini oshirishga yordam beradi.