SAMARQANDDAGI TARIXIY JOYLARDAN HUNARMANDCHILIK FAOLIYATINI BOSHQA JOYGA KOʻCHIRISHNING IJOBIY VA SALBIY JIHATLARI - Raimqulova , Marjona; G‘oyibnazarova , Shahnoza (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada Samarqand shahridagi tarixiy obidalar, xususan Registon maydoni, Shohi Zinda majmuasi va boshqa yodgorliklar atrofida olib borilayotgan hunarmandchilik faoliyatining ahamiyati hamda uni boshqa joyga ko‘chirish zarurati tahlil qilinadi. Maqolada bunday ko‘chirishning ijobiy (davlat, madaniyat va atrof-muhit uchun) va salbiy (iqtisodiy, ijtimoiy, turizm sohasiga) ta’sirlari yoritilgan. Shuningdek, muammoni muvozanatli hal etish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.