O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA RAQAMLI IQTISODIYOTNI JORIY QILISH VA BIZNES JARAYONLARIGA ZAMONAVIY IJTIMOIY TARMOQLARDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Jo‘raqulov , Ozodbek; Abdulhamidov , Abdullajon; Karshiboyev , Shuxrat (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ishda O‘zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida raqamli transformatsiya jarayonlarini jadallashtirish, biznes faoliyatida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishning strategik ahamiyati yoritilgan. Mamlakatda elektron hukumat, raqamli xizmatlar, elektron to‘lovlar, onlayn savdo va masofaviy boshqaruv tizimlarining rivojlanishi natijasida iqtisodiy samaradorlikning oshishi, tadbirkorlik muhitining yaxshilanishi hamda global raqobatbardoshlikning kuchayishi tahlil qilinadi. Shuningdek, biznes jarayonlarida ijtimoiy tarmoqlarning marketing, mijozlar bilan muloqot, brend boshqaruvi va iste’molchilar xulqini o‘rganishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Raqamli iqtisodiyotni yanada rivojlantirish istiqbollari sifatida sun’iy intellekt, big data, bulutli texnologiyalar, elektron tijoratni kengaytirish hamda biznes subyektlarining raqamli savodxonligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.