YOSHLAR TADBIRKORLIGINI QO‘LLAB-QUVVATLASH SIYOSATI: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI VA XALQARO TAQQOSLASH - Usmonova , Vasila (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda yoshlar tadbirkorligini qo‘llab-quvvatlash siyosati, uning tashkiliy-huquqiy asoslari, davlat tomonidan yaratilayotgan iqtisodiy mexanizmlar, moliyaviy ko‘mak shakllari hamda me’yoriy islohotlarning samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, rivojlangan xorijiy davlatlar tajribasi (Janubiy Koreya, Germaniya, Turkiya va Yevropa Ittifoqi davlatlari) misolida yoshlar tadbirkorligini rivojlantirishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Qiyosiy tahlil asosida O‘zbekiston uchun istiqbolli yo‘nalishlar hamda siyosiy takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar ishlab chiqilgan.