KOMPANIYA BIZNESIDA ICHKI VA TASHQI FAOLIYATINI RAQAMLASHTIRISH, MARKETINGINI TO‘G‘RI VA SAMARALI YO‘LGA QO‘YISH - Abdulhamidov , Abdullajon; Karshiboyev , Shuxrat (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada kompaniya biznesida ichki va tashqi faoliyatlarni raqamlashtirish jarayonlari, ular orqali boshqaruv samaradorligini oshirish hamda raqamli marketingni to‘g‘ri yo‘lga qo‘yishning amaliy ahamiyati yoritiladi. Raqamli texnologiyalar — ERP, CRM, elektron hujjat almashinuvi, big data, sun’iy intellekt va ijtimoiy tarmoqlar orqali kompaniyalarning ishlab chiqarish, logistika, mijozlar bilan ishlash, savdo va reklama faoliyatini optimallashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, biznes jarayonlarini raqamlashtirishning qo‘shimcha afzalliklari sifatida xarajatlarning qisqarishi, tezkor axborot almashinuvi, bozor talabiga moslashuvchanlikning oshishi hamda raqobatbardoshlikning kuchayishi ko‘rsatib beriladi. Maqola kompaniyalar uchun raqamli transformatsiya strategiyalarini ishlab chiqish va marketing jarayonlarini zamonaviy axborot texnologiyalari asosida tashkil etish bo‘yicha takliflarni taqdim etadi.