AHOLI BANDLIGINI OSHIRISHDA OILAVIY KORXONALARNING AHAMIYATI - G‘aybullayev , Sarvar; Qo‘ziboyev , Zafarbek (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda oilaviy korxonalarning rivojlanishi va aholi bandligini oshirishdagi o‘rni statistik va tahliliy yondashuv asosida o‘rganiladi. Milliy statistika qo‘mitasi va mehnat inspeksiyasi ma’lumotlari asosida oilaviy korxonalar soni, faoliyat yo‘nalishlari va yaratilgan ish o‘rinlari tahlil qilinadi. Shuningdek, sohadagi muammolar va istiqbolli imkoniyatlar baholanib, bandlikni oshirishga doir takliflar beriladi.