MAHALLADA AHOLINING TADBIRKORLIK FAOLIYATI ORQALI O‘ZINI O‘ZI BAND QILISHINING HOZIRGI HOLATI - Nizametdinov , Ali; Kerim , Keskin (Effective scientific journals, 2025)
Mahallada aholining tadbirkorlik faoliyati orqali o‘zini o‘zi band qilishining hozirgi holati atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida kichik biznes, oilaviy tadbirkorlik va yakka tartibdagi mehnat faoliyatining aholi bandligini ta’minlashdagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, tadbirkorlikni rivojlantirishga ta’sir etuvchi iqtisodiy, ijtimoiy va institutsional omillar ko‘rib chiqilgan. Davlat tomonidan amalga oshirilayotgan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, imtiyozlar va moliyaviy resurslardan foydalanish imkoniyatlari tahlil etilgan. Maqola xulosalari mahalla darajasida bandlikni oshirish va aholi farovonligini ta’minlashga qaratilgan amaliy takliflarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.