AHOLIGA MAISHIY XIZMAT KO‘RSATISH MUASSASALARI FAOLIYATI:REJA VA AMALIYOT NATIJALARI (O‘ZBEKISTONDA SOVET DAVRI MISOLIDA) - Nosirova , Feruza (Effective scientific journals, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda sovet davrida aholiga maishiy xizmat ko‘rsatish tizimining shakllanishi, yo‘nalishlari, moddiy-texnik ta’minoti hamda ba’zi muammolari xususida so‘z yuritgan. Jumladan, XX asrning 20-yillarida O‘zbekistonda aholining kundalik turmushida mahalliy hunarmand va kosiblarning tutgan o‘rni, tizimni shakllanishi, aholiga maishiy xizmat ko‘rsatish muassasalarining viloyatlardagi umumiy ahvoli va Ittifoq respublikalaridagi ko‘rsatkichlar arxiv hujjatlari va ilmiy adabiyotlar asosida yoritgan.