ZAMONAVIY JAMIYATDA SHAXSIY QADRIYATLAR TRANSFORMATSIYASI - Norbekova , Barno; Zayniddinova , Muxlisa (Effective scientific journals, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyat sharoitida shaxsiy qadriyatlar tizimida yuz berayotgan o‘zgarishlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv, raqamlashtirish, ijtimoiy-madaniy transformatsiyalar va axborot oqimlarining kuchayishi shaxs qadriyatlarining qayta shakllanishiga olib kelayotgani asoslab beriladi. Tadqiqotda shaxsiy qadriyatlarning individual va ijtimoiy omillar ta’sirida transformatsiyaga uchrashi, an’anaviy va zamonaviy qadriyatlar o‘rtasidagi ziddiyatlar hamda ularning shaxs psixologiyasiga ta’siri yoritiladi.