HUDUDIY TURIZM RIVOJLANISHIDA ETNOGRAFIK RESURSLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Kamolova , Sabrina (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur maqolada hududiy turizmni rivojlantirishda etnografik resurslardan foydalanish samaradorligi keng va tizimli ravishda tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida turizm nafaqat iqtisodiy o‘sish manbai, balki hududlarning ijtimoiy va madaniy rivojlanishini ta’minlovchi muhim soha sifatida qaralmoqda. Ayniqsa, etnografik turizm yo‘nalishi hududning o‘ziga xosligini namoyon etuvchi, milliy qadriyatlar va an’analarni saqlab qoluvchi muhim vosita hisoblanadi. Shuningdek, maqolada etnografik resurslardan foydalanishning muammolari ham yoritilgan. Jumladan, infratuzilmaning yetarli darajada rivojlanmaganligi, marketing strategiyalarining sustligi va kadrlar yetishmovchiligi asosiy to‘siqlar sifatida qayd etilgan.