SHTURM-LIUVILL OPERATORI PARAMETLARINI ANALITIK TIKLASH MASALALARI - Abdunazarov , Rabimkul; Ibrohimov, Javohir; Belova , Anna (Effective scientific journals, 2026)
Ushbu maqolada Shturm- Liuvill operatori parametrlarini tiklash bilan bog’liq ikkita masala: spectral berilganlari asosida Shturm- Liuvill operatori parametrlarini analitiktik usulda tiklash masalasi va shu spectral berilganlar asosida natural spektrli yangi spectral berilganlarni hosil qilish masalasi muhokama qilinadi. Ishning ahamiyatli jihati shundaki, klassik masalani izospektral masalga o‘tkazib o‘rganishda bir qancha qo’shimcha imkoniyatlar kelib chiqadi.