OILAVIY MUNOSABATLARDA O‘SMIR HISSIY QARAMLIGI VA UNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yusupov , Umidjon (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur maqolada oilaviy munosabatlarda uchraydigan hissiy qaramlik (emotsional qaramlik) holati, uning psixologik xususiyatlari, sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Hissiy qaramlikning shakllanish omillari, oilaviy rol va ijtimoiy munosabatlar kontekstida qanday rivojlanishi ochib beriladi. Shuningdek, ushbu holatni aniqlash va kamaytirishga qaratilgan psixologik yondashuvlar ham ko‘rib chiqiladi.