DEMOGRAFIK O‘ZGARISHLARNING IQTISODIYOTGA TA’SIRI: NAZARIY ASOSLAR - Eshboyeva , Madina; Eshboyev , Temur (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur maqolada demografik jarayonlar — aholi soni, yosh tarkibi, migratsiya va urbanizatsiya — ning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Ularning mehnat bozori, iste’mol va jamg‘arma, davlat moliyasi hamda inson kapitali orqali iqtisodiyotga ta’sir mexanizmlari ko‘rib chiqiladi.